søndag den 29. maj 2011

En bøtte grå maling, tak.

I folkeskolen var mobningen subtil men krystalklar; du passer ikke ind her, nørd!
Jeg levede mig igennem det og har det med som en perle i mit hjerte der triller rundt og minder mig om at rumme andre, uanset hvad de kommer med.

I mit voksenliv har jeg ikke oplevet decideret mobning, men budskabet er stadig klart; du passer ikke ind her.
Jeg har endda ved flere lejligheder fået sætningen serveret af en ærlig schjjæl (*hik*), der har syntes at jeg lige skulle have lidt sandhed af vide. Det gjorde mig som sådan ikke så meget, for det var steder jeg egentlig ikke følte jeg passede ind. Men måske bare gerne ville sidde lidt og være med.
For nylig fik jeg sætningen igen et sted jeg troede jeg passede ind og uden alkohol i blodet på den der afsagde dommen. Et sted jeg troede at jeg kunne lade være med at holde igen og bare give los på alle mine ideer, alle det jeg kan byde ind med, alt det der er mig. Dén har til gengæld rumsteret og fået den gamle perle fra folkeskolen til at få en lidt grumset farve.
Eller;
"Synne, du er så irriterende"
"Øhh, hvad? Hvorfor dog?!"
"Jo, fordi du kan så meget"
"Øhm, undskyld..?"
Versionerne er mange. Budskabet det samme.

Jeg har udgydt blod, sved og tårer for at stå hvor jeg står i dag. Jeg har lært at mene noget, sådan helt min egen mening. Jeg har fundet ro. Jeg fandt ud af at jeg ikke skulle reddes og at jeg godt kunne være alene uden at dø af den grund.
Jeg har lært og lært og lært og gør det stadig. I utrolig hastighed.

Men midt i det hele har jeg til tider lyst til at male mig grå og holde op med at være synlig.
For jeg skal stadig ikke føle at jeg passer ind? Nej nej, jeg ved godt at jeg selv er ansvarlig for den følelse, men hvad nu når jeg er omgivet af utroligt modige mennesker der tør sige, at jeg faktisk intimiderer dem en smule. Hvilket jeg i øvrigt er dybt taknemmelig for at de tør, for det er igennem dialogen at vi får sat os selv i spil. Den ærlig dialog vel og mærke.Vi lærer os selv at kende bedre ved at se os selv som de andre ser os.

Men hvordan forener jeg det, at få plads til mig og undgå at skræmme andre?
Og hvordan kommer jeg til at passe ind?

I dag kører denne her på repeat i mit hoved.

6 kommentarer:

 1. Har du tænkt på, om sætninger som "Du er irriterende, fordi du kan så meget" også kan være en kompliment? JEG kunne finde på, at sige præcis sådan til dig, fordi:

  "Synne, du er så fantastisk begavet på mange områder"

  "Synne, jeg vil være som dig, når jeg bliver voksen!"


  Det kan også være et udtryk for usikkerhed, hos den der siger det...

  "Synne, jeg er bange for, at du ikke finder mig god nok"

  "Synne, jeg føler slet ikke, at jeg kan leve op til dig"

  Når folk mobber eller føler sig intimiderede, bunder det som regel i enten:

  -Usikkerhed.
  -Misundelse
  -Eller begge de ovenstående ;-)

  Jeg indeholder alle 3 dele: Beundring, usikkerhed og misundelse.

  Beundring for din selvindsigt, dine evner og din person. Din vilje, omsorg og rummelighed.

  Til tider usikkerhed, fordi jeg er bange for, at miste dig som veninde....tænk nu, hvis du opdager hvor kedelig og "dum" jeg i virkeligheden er? Sådan sat på spidsen, ing ;-)
  Men jeg er jo i virkeligheden en noget usikker person....og er altid bange for at miste, dem jeg holder af.

  Nu er "misundelse" et ret negativt ladet ord, men det er misundelse "på den gode måde". At jeg ville ønske, at jeg også bare kunne kaste mig over snart sagt alt, og så altid være pissegod til det!

  Og så kan jeg forsikre dig for, at du passer mere end fint ind her! Jeg føler en samhørighed med dig, som jeg ikke har med nogen andre. En følelse af forståelse.

  Og det har vi jo alle brug for, ikke? Og derfor sætter det også ar/spor eller reflektioner igang, når man føler sig udstødt.

  Og ja, måske er man selv ansvarlig for den følelse, men nogen mennesker er bare gode til, at plante den i én....

  Knus

  SvarSlet
 2. Synne, du har en helt unik evne til at ramme LIGE i midten af skydeskiven af alle de tanker, følelser og oplevelser som andre end dig også går rundt og tumler med.

  Jeg vil gerne forære dig en pakke farvestrålende modelervoks, som du skal blive ved med at lege med sammen med alle dine farvestrålende ord og sysler - og så se at få byttet den bøtte grå maling ud hurtigst muligt - ikk??

  SvarSlet
 3. Hey du er ikke alene, for jeg er her! Og jeg vil ind imellem også ønske, at jeg kunne gå i et med væggen. Men så igen, hvis jeg gjorde det, så ville jeg jo ikke være så sjov eller have det så sjovt :)

  SvarSlet
 4. Du kommer ikke til at passe ind, Synne - for det er ikke meningen med dig!

  Fra det ene mobbeoffer til det andet; den største kompliment i verden er at blive set og anerkendt for at være den man er. Også selvom man bliver set på med kritiske øjne.
  Du er synlig - fordi det er dig. Det må du aldrig nogensinde skamme dig over!

  SvarSlet
 5. Først og fremmest, hvor ér I søde!!
  Tusinde tak :).

  @June - Jeg ved det, jeg ved det. Men.. jeg har lyst til, at bære de andres usikkerhed. Jeg har rigeligt i min egen ;-).
  Dig kan jeg sagtens bære sådan en kommentar fra, for vores historie er lang efterhånden og vi kender hinanden rigtig godt. Når halvfremmede mennesker siger sådan, er betydningen en ganske anden og jeg bliver bange for at blive drevet ud af fællesskabet, fordi.. ja hvorfor egentlig?
  Men forstår du mig?
  Og June, vi er alle bange for at bliver afsløret med hvor kedelige vi i virkeligheden er. Men i virkeligheden er vi slet ikke kedelige nogen af os ;). Vi har allesammen en masse at byde på på hver vores måde.
  KNUS

  @Anne - Jeg takker for modelervoksen og sætter mig til at bygge eventyr istedet for gråvejr :).
  KNUS

  @Onkel Anne - Det er så sandt som det er sagt :).
  KNUS

  @Trine - Men det er to ubehagelige sider begge to.
  Hverken rollen som mobbeoffer eller som hende hvor man er enig om at hun er bare for meget er rare at være i.
  Men tak. Jeg hører dig, også dig :).
  KNUS

  TAK fordi I brugte tid på at svare.

  SvarSlet
 6. ♥♥♥
  <3 :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails