onsdag den 3. august 2011

Aftensmad: Spicy frikadeller og bulgursalat med grillet peber, mandler og feta m.m.

Grillede forårsløg og -rød peber samt andre ingredienser der ligger klar.

En kogebog, at kigge efter og god musik til arbejdet (Joni Mitchell: Shadows and light).

Hjemmebagt brød: 50 g gær, 500 ml lunken vand, soltørrede tomater i strimler, grønne oliven, et skvæt olie, lidt salt, lidt sukker, rugmel og hvedemel til det passer til, at dejen er klæbrig 
når man rører i den med en ske, men hænger godt sammen. Smør et passende fad med olie og hæld dejen i. Bred dejen ud i fadet. 
Hæld lidt mere olie over dejen i fejende bevægelser. Drys med salt (gerne groft havsalt) og udvalgt krydderi - her tørret økologisk basilikum. Sæt til hævning under fugtigt viskestykke og bag i ovn ved ca. 200 gr. til den siger hult "plonk" når du slår på skorpen med en ske eller negl (ca. 30 minutter).
Tag ud, køl af, skær i passende stykker og server med verdens bedste smør.

Steg et par små frikadeller; hk. kalv og flæsk, findel et løg og hak et fed hvidløg, tilsæt lidt mere basilikum (ja, det var en basilikumdag), lidt umf! (chili eller stærk karry), et par æg, salt og havregryn. Tag en teske til at fiske fars op med, lav runde kugler i hånden og læg på panden.
Lav en grøntsagsdip: tahin, hvidløg, havsalt, citronsaft, vand, et skvæt god mayo (som i, økologisk).
Lav div, grøntsagsstave.

Lav den der bulgursalat (der kan findes i kogebogen Funky Hverdagsmad - og som i øvrigt korrekt hedder Couscoussalat, men bulgur smager jo også godt (tomáto-tomató) og fandtes i en mørkere 
og grovere version i min lokale Brugs).
I kogebogen har de også brugt sorte oliven. Men dem kan jeg ikke lide, så jeg brugte grønne.
P.s. Jeg har fået mig en rigtig foodprocessor siden det indlæg om kogebogen. 
"Synes godt om" foodprocessor - og lillesøster, der skaffer køkkendimser til gode priser.


Og så er der bare tilbage at sige: Velbekomme :-).
Både børn og voksne var ved at gå til over duften fra køkkenet under tilberedningen og måtte fordi tit og fiske smagsprøver. Siger det bare ... ;-P.

1 kommentar:

  1. det ser sørme lækkert ud, også selvom jeg ikke spiser frikadeller :)

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails