Min kærlighed til bøger indbefatter også kogebøger. Især dem med super lækre, inspirerende billeder i.
Sådan en er bogen herover. Lige siden jeg købte den har jeg bl.a. ønsket mig fadet på forsiden.
Jeg er vild med bogens kombination af lækre billeder af maden, samt ideer til hvordan den præsenteres lækkert. At der også er vegetarretter i bogen gør den komplet.
Jeg levede nemlig som vegetar en årrække. Et lille år var jeg endda veganer, men det blev alligevel for besværligt.
Det var først da jeg ventede min (nu) store dreng, at jeg fik en ustyrlig trang til flere proteiner end min grønne kost gav mig.
Min mand og jeg sad en aften i januar 2002, efter vi havde haft gæster, og så tv.
Jeg havde haft lavet skinke med hele baduljen til gæsterne og en vegetarret ved siden af til mig selv.
Mens vi sad der og så tv kunne jeg slet ikke tænke på andet end den kolde skinke i køleskabet og til sidst, til min mands store forbløffelse, blev jeg nødt til at gå ud og smøre mig en skinkemad.
Jeg testede positiv et par dage efter :).
Anyway, tilbage til maden...
I går aftes fik vi således Funky Jordskoksuppe med purløgspure, hjemmelavede jordskok chips og hvidløgs-brød.
Se, en opskrift hvor jeg får lov til at purere indtil flere af tingene OG tilsætte fløde, det er lige mig :-D.
Men det der med, at have en forkærlighed for pure kan godt blive lidt dyrt. I min tid har jeg så indtil videre brændt 2 stavblendere og 3 kaffemøller af!
Det var egentlig dem her der lærte mig at bruge min kaffemølle til andet end .. ja, kaffe. Men den er bare genial til at purere små portioner med.
Purløgspureen herover er lavet ved at hælde en smule god olie (jeg brugte hørfrø- & kæmpenatlysolie) ned i sammen med purløg. Man skal lige skrabe massen ned i bunden af møllen et par gange undervejs, men så har man også den blødeste pure man kan tænke sig. Og så lige lidt purløg oven på til pynt. Mums.
Ligeledes brugte jeg kaffemøllen til den hvidløgspure jeg smurte på brødene inden de kom i ovnen. Her brugte jeg dog almindelig olie, da hørfrøolien ikke kan tåle at komme ind i en 220 grader varm ovn.
Resten af opskriften vil jeg ikke dele med jer. Det synes jeg ikke er pænt overfor Charlotte og Carsten. Men jeg kan varmt anbefale at købe deres bog.
Velbekommen.
Øj øj hvor ser det lækkert ud!!
SvarSletHold fast, det ser lækkert ud! Uh, dejligt at tænke på, at det nu er ved at være suppertid igen. Tak for idéen.
SvarSletUhhh sådan en bog må jeg også ha' :o)
SvarSlet-det ser vildt lækkert ud.
@Julie - Tusind tak. Det smagte også fantastisk kan du tro.
SvarSlet@AB - Jahhh suppetid. Jeg elsker suppetid. Og det var da så lidt :).
@Jeanett - den ér også virkelig god, synes jeg :). Og tak :).
Mums hvor ser det lækkert ud. Fantastiske billeder af den funky mad. Den bog ryger straks på ønskelisten herhjemme for hvem vil ikke gerne kunne kombinere det der hverdag med noget funkyness?
SvarSletAlt for ofte står vi herhjemme i stampe i 5-10 faste yndlingskombinationer af mad, som da også er ganske gode og opfylder kravene om at være nogenlunde sunde og hurtige at kaste sammen men vi kunne i den grad godt trænge til lidt forandring i repertoiret og det ser ud som om at den lækre bog er fyldt med inspiration, så takker for tippet.
Kh Iben