fredag den 26. november 2010

Skal vi bage knækbrød i weekenden?



Som jeg lovede tidligere kommer her opskriften på de lækreste knækbrød.

Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.

1 dl. græskarkerner
1 dl. solsikkefrø
1 dl. hørfrø
1 dl. sesamfrø
1 dl. havregryn
3 dl. fuldkornsspeltmel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. fint salt
2 dl. vand
1 dl. rapsolie


Bland alle de tørre dele sammen først.
Tilsæt vand og olie (konsistens som en frikadellefars).


Del portionen i to dele.
Riv 3 stykker bagepapir af, svarende til størrelsen på din bageplade.

Læg et stykke bagepapir på bordet, den ene dejklump ovenpå. Herefter endnu et stykke bagepapir.
Rul det ud med kagerulle så det fylder hele papiret.
Hvis det nederste bagepapir krøller for meget, kan man vende hele molevitten om og trække det nederste bagepapir af, rette det ud og rulle igen.


Man kan "flytte" rundt på noget af dejen, så det udrullede bliver helt firkantet.

Dejen ridses med en skarp kniv i firkantede stykker.


Træk dejen med papir over på en bageplade.

Mens den første plade bages, rulles den næste ud.

Pladen med dejen placeres i den nederste 1/3 af ovnen.
Bages i alt i 15 minutter.

OBS: Bagepladen tages ud og vendes 180 grader efter de første 7 minutter for at få en jævn bagning af hele pladen.

Afkøles på en rist - hvor bagpapiret er fjernet og smidt ud.
Brækkes i firkanter og opbevares i en dåse så de ikke bliver bløde.

Velbekommen og god weekend :).

3 kommentarer:

  1. MUMS! Gid jeg kunne bage, så ville jeg lave de lækre knækkere :)

    SvarSlet
  2. Visse vasse Anne. Skrub ud i køkkenet og kom igang :).

    Det kan næsten ikke gå galt.

    SvarSlet
  3. tak den må jeg da prøve en dag :)

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails