tirsdag den 8. november 2011

Rugbrøds-filosofi


Man forbereder.


Følger nye veje.


Venter tålmodigt og spændt.


Men når det hele er overstået, blev resultatet ikke helt som ventet.


En lidt flad fornemmelse, der virkelig godt kunne trænge til en "ommer".
Men når den første skuffelse har lagt sig, så viser mulighederne sig.
Måske bliver det ikke som det først var tænkt, men det kan bruges. Og det tager noget godt med sig.
Man tager en stod bid og vellysten breder sig.

Således tiggede mine børn om friskskårne rugbrødsstænger i massevis her til aften, og jeg selv fik lov at filosofere lidt over muligheder, sejre og nederlag. Især sidstnævnte; nederlaget der svider lidt til, at starte med, men ligesom Pandoras æske, kan vise sig, at være en katalysator og på den måde, slet ikke være et nederlag alligevel.
Hvem ved.

2 kommentarer:

  1. Øv da - de ser noget flade ud. Jeg bager selv rugbrød med surdej - med godt resultat. Der må være noget galt med din opskrift, hvilken en har du brugt?
    Mvh Bodil

    SvarSlet
  2. Ja de blev godt nok flade.
    Jeg har prøvet en ny opskrift, og da der var gær i, ud over surdejen, så tænkte jeg at de ville hæve mere end de gjorde. Derfor fordelte jeg dejen i to forme, selvom jeg godt kunne se at der var lidt lidt i hver form.
    Dejen er vildt god og ikke så syrlig som opskrifter jeg tidligere har brugt, så jeg skal bare prøve igen med dobbelt portion til mine to forme.
    Med den hastighed hjemmebagt rugbrød ryger herhjemme skal der bages to STORE rugbrød af gangen, ellers kan surdejen ikke følge med ;).

    Det er denne opskrift jeg har prøvet af: http://www.broedet.dk/kernerugbroed-med-guleroedder-og-honning/

    Mvh,
    Synne

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails