onsdag den 1. januar 2014

Nytår

Så trådte vi ind i år 2014.
Ikke at dette er breaking news for nogen. Jeg regner med, at alle er hélt med på det faktum, at vi skiftede årstal i går aftes.
Sådan en aften er jo fyldt med forventninger og jeg synes vores kære Dronning sagde det godt.
Det er så nemt at blive skuffet på en aften hvor alting skal være super ekstraordinært. Alt fra undertøjet til maden er planlagt og forventningerne er skyhøje.

Jeg selv plejer også at spæne rundt og være træt allerede inden dagen er rigtig igang.
Men i år har jeg brugt de sidste 3 uger af året på, at være syg. Jeg har sovet omkring 12-15 timer i døgnet og min krop har bare haft sagt FRA.
Jeg er kommet ned i gear i disse uger og har fået lidt ro på igen. Det har været et hæsblæsende år på så mange områder og nu kunne jeg bare ikke mere.

Derfor skulle vores nytårsaften også være rolig.
Vi lavede luksus brunch med bobler (selvfølgelig med børnechampagne til ungerne) og spiste dette overdådige måltid i nattøj. Vi pyntede op, sprang bordbomber og tændte stjernekastere allerede fra morgenstunden af.
Så var der stille i huset i nogle timer indtil vi alle gad noget igen.
Bordet blev atter dækket op, det pæne tøj kom på og vi hyggede med musik og madlavning. Ikke noget specielt fint. Ikke noget at stresse over. Bare lækre råvarer sat sammen til et dejligt måltid.

Da gabene blev større og større puttede vi børnene og lå lidt og kiggede på fyrværkeriet ude på den anden side af ruderne.
Ved midnat blev Matias vækket. I en del år har han gerne ville se midnatsklokkerne på rådhuset, men har aldrig kunne vækkes af sin dybe søvn oven på sådan en oplevelsesmættet dag.
Men nu er han blevet stor nok, med sine 11 år. Og han kom op og sad og frøs lidt og hoppede ind det nye år sammen med sin far og jeg inden det var retur til dynerne igen.

I morges vågnede jeg, til glæde og lykkefølelse i min krop.
I går var jeg flere gange ved, at spinde mig selv ind i tankemønstre alá; Nåede jeg det hele? Skulle jeg have gjort mere? Ryddet mere op? Gjort mere klar til det nye år? Været en bedre forælder? En bedre hustru?
Bare mere og større og...?

Men i morges var der fred. Fred i kroppen og mit sind.
Jeg er lige der hvor jeg skal være.
Jeg går roligt ind i det nye år med tillid og kærlighed.

I dag tog vi alle hinanden under armen og løb ud i årets første dag. Ud på de åbne vidder og strække armene ud.
Uanset hvad næste år bringer, så går vi ind i det sammen. Os 5 fra vores lille klan.

Jo klogere jeg bliver, jo mere har jeg at lære, men den ting jeg har lært mest er, at kærligheden overvinder alt.
Så længe jeg husker kærligheden, især den til mig selv, så har jeg ingen tvivl om, at 2014 bliver et fantastisk år!
Jeg er ihvertfald helt klar.

5 kommentarer:

 1. Det lyder rigtig godt !
  Ikke at du har været syg selvfølgelig, men jeres aften, dine tanker, kærligheden. Det er så sandt så enkelt så indlysende - og dog kan det være så svært, men kærlighed overvinder virkelig alt <3

  Rigtig godt nytår til dig Synne.

  KH Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Maria,

   Hvor er det dejligt, at du hænger på herinde ♥. Det gør mig oprigtigt glad.
   Det kan nemlig være svært, underligt nok, når brokkeriet, hverdagen og mangeltalen pludselig fylder. Man finder sig selv siddende og drømme om bedre tider, alt imens de bedre tider er lige rundt om en. Man kan være så uendelig blind for hverdagens små mirakler.

   Lad os være vågne.

   Rigtig godt nyt år til dig også Maria :-D.

   Kh,
   Synne

   Slet
 2. Dejligt læsning ... jeg har i disse dage læst/hørt mange nytårsfortsætter - egentlig er jeg ikke til den slags fortsætter, for hvorfor skulle man fordi, der står et nyt årstal på kalenderen kunne ændre noget så radikalt, som nogle har fortsætter omkring? Jeg har selv, tidligere, lavet nytårsfortsætter, og langt de fleste levede ikke op til de forventninger og den målsætning, jeg sprang det nye år i møde med - svag karakter? - Måske...
  - Men din måde at gå ind i 2014 - giver rigtig god mening, tak for at sætte ord på, hvordan jeg vil møde og bestræbelig må på at også 2014 må være.
  Rigtig godt nytår - alt det bedste ønsker jeg for dig - og tak for en vidunderlig blog, som jeg hver gang jeg ser, der er nye indlæg, ser frem til at læse og kigge.
  Kh. Kristina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kristina,

   Svag karakter? Nej, det er jeg overbevist om det ikke er, Blot en lille smule glemsomhed overfor hvor meget vanedyr vi mennesker er. Vi har en tendens til alt eller intet.
   Alt i nytårsfortsætter. Vi bilder os ind, hvem vi nu skal være - som det bedre alternativ - istedet for at elske den vi allerede er.
   Forandring kommer i små bidder. Forandring kommer når du vågner en morgen og ikke kan lade være. Ikke fordi tallene skifter på det system vi har lavet, der gør det nemmere for ingeniørerne at holde styr på dagene ;).

   Tak for dine dejlige ord. De varmede mig helt enormt.
   Og TAK fordi du læser med. Det ér altså sjovest, at dele når der er nogen at dele med.

   Kh,
   Synne

   Slet
 3. Du tager nogle super flotte billeder!! :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails