søndag den 24. januar 2010

Tutorial: Perlepladeskål

Jeg springer de indledende runder over, da jeg regner med at I ved hvordan man laver og stryger en perleplade :).
Jeg kan varmt anbefale bagepapir over perlepladen når i stryger den, frem for sølvpapir. Der er ikke noget mere irriterende end at stå og pille små bitte stykker sølvpapir af den færdige plade!

Anyway .. lav og stryg din perleplade i ønsker størrelse og form. Jeg har købt et pladesæt med 4 der kan sættes sammen til én kæmpe perleplade-plade (?) i den lokale legetøjsforretning.

Varm ovnen op til 200 grader. Læg din perleplade ind på et stykke bagepapir. Bliv ved ovnen, Pludselig begynder den at løfte hjørnerne, og så er den blød nok til at forme.






1: Slip hånden ind under perlepladen (med grydelap ik´) og tag den forsigtigt ud.
2: Læg hurtigt et stykke bagepapir mere over pladen (beklager de krogede fingre).
3: Mas den form du vil bruge ned i pladen, mens du krammer pladen op om formen med den anden hånd.
4: Hold den der indtil den er kølet så meget af at den er stivnet. Det tager et lille minut. Mas evt. pladen ned mod bordet også, med glasskålen indeni så bunden bliver flad.
5: Tid til at se hvad det blev til.
6-9: Nææ .. en skål.

Mine står nu i mit hyggehjørne i stuen med knapper i. I beholderen har jeg sakse og hæklenåle, og i kassen har jeg mine små igangværende hækleprojekter.


Man kan jo så lave sin perlepladeskål i den form man vil, alt efter hvilken form man krammer den rundt om.
Jeg har også tænkt at en stor blomst kunne være hyggelig at lave som skål.

Det er bare at prøve derudaf. Hvis nogen af jer afprøver det, så smid endelig linket til jeres blog med billeder så jeg kan se dem :).

EDIT: Det fantastiske ved blog land er bl.a. at få feedback på ens ideer, så de kan forfines og rettes til.
Christina fra Mit Kreative Atelier var lige så venlig at minde mig om de giftige stoffer der bliver frigivet når man smelter almindelige perler.
SÅ husk at lufte ud/tænde emhætten og luft ovnen igennem efter projektet her. Eller gør som Christina, køb en miniovn til sådanne udfoldelser for at være helt på den sikre side :).
Tak til Christina for reminderen.

1 kommentar:

  1. Hej Christina.

    Tænkte godt over det. Havde emhætten kørende undervejs og ovnen stående åben med blæs på bagefter for at lufte den igennem.
    Men måske det ikke er nok?
    Og under alle omstændigheder burde jeg jo skrive en notits om sådan noget på sådan en tutorial egentlig.

    Tak for advarslen og tippet :).

    Mvh,
    Synne

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails