torsdag den 21. januar 2010

Perlepladeskål

De der dage hvor der er tid og overskud til at lave smoothie og derefter hygge en halv time, inden aftensmaden optager halvdelen af husstandens voksne, er gode dage.

Dagens smoothie bestod af frossen sommer fra bedstemors eventyrlige have. Bedstemor er kommet på plejehjem og huset med haven er solgt, så jeg kræser om de sidste poser bær derfra.
Men hvad er så bedre end at blende dem sammen, og putte dem i maverne på dem jeg har kærest.

Anyway, jeg havde en plan om at vi skulle hjem og lave perleplader, for jeg havde fået en Ide. Men den store gik med en kammerat hjem, og Malte ville hellere lave en halskæde!

Kamille ville helst slå sin far i hovedet med sit diadem, så de fik ikke lov at være med!
Kan I huske dengang det var vildt smart at lave gamle lp-plader om til skåle?
Det var det koncept min Ide sprang ud fra. Men jeg måtte lige varme op med en enkelt pladeskål inden jeg afprøvede mig Ide ;). Fremgangsmåden er tussenem.
Køb en gammel plade i din lokale genbrugs (herunder er brugt en single). Tænd ovnen på 200 grader. Læg pladen ind oven på en skål. Bliv ved ovnen og kig på pladen, for det tager ikke særlig lang tid før den begynder at bøje. Tag den ud og form den. Det skal gå lidt tjept for den stivner hurtigt.
Og voila ... en pladeskål. Jeg synes titlen på den single jeg valgte var lidt sjov til bunden af en skål ;).Min Ide gik ud på, at man måtte kunne lave mere farvestrålende skåle end dem af gamle plader.

Så kom jeg til at tænke på perler!
Jeg gik igang med at lave en kæmpe perleplade uden orden på farverne.
Jeg prøvede lidt forskelligt, og vi stod 5 mand klemt sammen i køkkenet og gloede ind i ovnen og havde alle gode ideer til hvordan man fik lavet pladen til en skål.
Efter en del genopvarmninger blev det til noget juks! Men .. efter tandbørsning og godnatlæsning lavede jeg en noget mindre perleplade og prøvede igen. Nu med noget bedre resultat :).
Det er lidt mere drilsk end pladerne, men stadig simpelt. Så her i weekenden tror jeg at jeg skal have lavet en stor plade igen og lave en skål der er større end en der kan være et fyrfadslys i ;).Vil I vide hvordan man gør? :)


P.s. I kan så se prototypen på perlepladeskålen herover til venstre. Jeg får sådan lyst til at holde den ud i strakt arm og sige "Look mommy, I made a bowl"! Måske jeg rent faktisk skulle sende den til hende, og så ivrigt spørge hvor hun har stillet den, næste gang jeg kommer på besøg?

6 kommentarer:

 1. Cool ide med en perleplade-skål. Jeg tror jeg skal forsøge mig med en plade-skål :-)
  Hvor solid/holdbar er sådan en? Jeg overvejer om man evt kan bruge to plader, og derved gøre den mere stabil. Men ved ikke rigtig om det kan fungere.
  Man kan selvfølgelig bare vælge en trial and error approach.

  SvarSlet
 2. Mange tak :).
  Den er faktisk ret holdbar. Jeg lod fyrfadslyset brænde helt ned i den lille jeg har lavet, og det kunne den sagtens tåle.
  Da jeg skulle krølle proto-skålen sammen, skulle jeg faktisk bruge lidt kræfter på at brække den fra hinanden.
  Jeg har ikke tid i dag, men i morgen skal jeg nok lave en tutorial :).


  Mvh,
  Synne

  SvarSlet
 3. Super.
  Så skal jeg bare lige have anskaffet mig et par plader, og så er det vist ellers bare at gå i gang og håbe på det bedste.

  Mvh
  blue-bird

  SvarSlet
 4. Da jeg sidst var forbi her hos dig blev jeg afbrudt af et barn og fik aldrig fortalt dig at jeg synes denne idé er genial. Det er rigtigt sjovt tænkt synes jeg og det passer jo lige til tidens pludselige mani med perleplader.

  SvarSlet
 5. Tidens pludselig mani med perleplader??
  Den er vist gået min næse forbi?
  Hvad er det for en mani?

  Men FEDT at du synes om min lille ide :). Det er jeg glad for.

  SvarSlet
 6. Igen må jeg sige: "Hvor er det bare smart!"
  Både LP-skålen og perleskalene. Dog ville jeg nok vore lidt betænkelig ved at bruge perleskålen, som fyrfardslys-holder, men det er nok bare mig;)
  Super duper cool!

  http://smykkestykke.blogspot.com/

  Kærligst fra Ditte

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails