onsdag den 8. august 2012

Fanget!


Jeg har læst, ohh jeg har læst.
Læst som om jeg var teenager igen og læst uden tanke på hvad jeg ellers kunne foretage mig af ting.

Jeg har læst mens vi kørte bil, jeg har læst mens jeg vågede over urolige aftenbørn, jeg har læst mens manden begyndte at tromme utålmodigt på bordet med fingrene.
Bare en side mere, så - æhh - kommer jeg!

Jeg er også Fanget.

Jeg var så svineheldig, uopfordret, at få tilsendt den danske oversættelse af verdens-passionen Fifty Shades triologien før den udkommer. I øvrigt fuldstændig uden krav om, at jeg skulle skrive om den her på bloggen.
Men jeg forstår hvorfor kvinder verden over er begejstrede, og jeg kan slet ikke lade være med, at dele min oplevelse med bogen her.

Historien handler om Anastacia Steele (21 år, kandidatstuderende) og Christian Grey (27 år, multimillionær, forretningsmand og brændt barn). De mødes og wham-bam, så går der ellers saftig erotisk litteratur i den. Mr. Grey er til den hårde form for sex med reb, piske og hvad der ellers hører til den sadomasochistiske verden. Ana er ikke særlig erfaren inden for det seksuelle felt.

Jeg vil sige, at man er en hård nød. hvis man kan læse om deres seksuelle eventyr uden at blive påvirket.
Den måde Mr. Grey besnærer den yndige Ana til langsomt, at bryde sine egne grænser og gå på opdagelse i sine lyster er fængende.
Samtidig har jeg moret mig meget over deres psykologiske spil. Mental fangeleg, ville jeg kalde det. Frem og tilbage. Hvem giver sig først?
Og beskrivelse af Anas små indre personligheder, når hun står overfor dilemmaer. De er skønne!

Mette Holbæk skriver selv:
"Det er ikke epokegørende litteratur, det skal guderne vide. Men jeg har personligt heller ikke noget problem med, at Summerbird-flødeboller ikke er god ernæring, jeg vil stadig gerne begrave mit ansigt i dem."

I mit liv, med 3 børn og alt hvad der følger med i en normal travl familiehverdag, er der ikke altid de store armsving med med den romantiske tryllestav. Når vi endelig mødes, os to voksne, ude i stuen, går der ofte ikke længe før den ene sover.
Bogen her var et meget velkomment pust til min indre gudinde!
Jeg huskede pludselig noget om, hvordan det var at være nyforelskede og hvordan "tid til hinanden" bare var noget man gjorde, fordi man havde lyst.
Og lysten, hvordan den var der. Ubesværet. Ilden der langsomt begraves under bunker af forpligtelser som årene går. Det er da synd!
Jeg har ryddet ildstedet for gammel aske og lagt nyt brænde på og jeg står på tæer og hopper, mens jeg utålmodigt venter på, at 2éren udkommer.
Jeg er fan!

Bogen udkommer d. 31. august via Pretty Ink forlag.
Indtil da kan I besøge bloggen om triologien: Fiftyshades.dk

6 kommentarer:

 1. Cool anmeldelse Synne, den må jeg bare eje!!!
  Tak fordi du delte :)
  kh Libbie
  Åh suk hvor jeg dog elsker at læse med her hos dig!!!

  SvarSlet
 2. Åh Libbie. Du har lige reddet min dag!! Tak, tak tak for helvede! :-D

  Og god fornøjelse ;) *fnis*.

  SvarSlet
 3. Hæhæ, ja, jeg kan se, vi er enige. Irritabel trommen med fingrene på bordet... "Jaja, lige...æhh.. een side mere..." joeh... den kender vi også herhjemme :-)

  Du har i øvrigt ret: Anas indre monolog er ret skøn, jeg glemte faktisk i min anmeldelse at give ros for, at den er rigtig SJOVT skrevet indimellem :-)

  SvarSlet
 4. @pernille: Ja jeg elsker den måde de lever deres eget liv inde i hendes hoved :).
  Gode bøger rules!

  SvarSlet
 5. Det må vist heller blive mit næste køb... elsker sådan bøger ;0)

  SvarSlet
 6. Jeg læste alle 3 bøger på under en uge (engelsk udgave). Skøn kærlighedshistorie :)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails