tirsdag den 12. juni 2012

Hold da op for en tur...


Lone Landmands Kanelkrøller - Bag Dem! :-)3. klasse og en gruppe forældre på tur i tog. Hvad skal man dog lave i 7 timer, fra Amager til det nordlige Jylland?
Hækle, drikke DSB kaffe, spise de der kanelkrøller, sludre med de andre forældre og smigkigge på sønnen der hygger sig <3.
Det var slet ikke en dårlig måde at tilbringe de timer, mens Danmark strøg forbi os uden for vinduerne.


DSB sørgede også for, at vi ikke faldt helt i søvn. Nord for Aarhus, da vi allerede havde siddet i den samme kupé i 3 timer tændte højtalerne (I kender lyden): "Toget er desværre gået i stykker, så I må skifte tog".
*panik*
20 børn med arme, ben, trøjer, madpakker, slikpapir, bagage, kiks, og rod overalt! 10 voksne med kaffe, bøger, strikketøj og panik i øjnene.
"OKEY UNGER, SÅ PAKKER VI SAMMEN"..
*kaos*
Og vupti, i løbet af 5 minutter stod vi alle på perronen og blev talt op! Er stadig ikke helt sikker på hvordan det skete.
Ind i det næste (overfyldte) tog, hvor en DSB mand hjalp os med - til stor glæde for de passagerer der allerede havde sat sig(!) - at rydde en hel vogn til os, så vi kunne være der.
Men til sidst kom vi frem. Der var jubelråb fra alle mand, da Grisen på lokalbanen annoncerede "Næste stop Hirtshals". Vi tog afsted kl. 8.30 fra Lufthavnens s-togstation og var fremme 8 timer senere!


Efter sådan en tur skal der bare laves mad så hurtigt som muligt.
En af vores dejlige forældre ejer tilfældigvis Amager Fiskehus - som hun stort set havde tømt og taget med. Sådan føltes det ihvertfald.
Personligt stod jeg i omkring 4 timer og stegte fiskefrikadeller (hun havde 15 kilo fars med!). Men hun havde også varmrøget laks med (den er jeg personligt blevet afhængig af! Hvis du er i nærheden, så und dig selv at gå forbi og køb et stykke. Mums!), pil selv rejer, laksesalat og en masse andet jeg sikkert har glemt.
Vi var i fiskehimlen! - Og den del lettere på bagagefronten på vejen hjem...

Sådan en bunke mennesker, der er ude i den friske vestjyske natur, får alligevel sat en del mad til livs.
Men fællesskabet slog til igen. Og alt blev fordelt ud blandt alle, uden de store forkromede planer om arbejdsfordeling. Man gik bare igang.


Men det regnede. Og regnede. Og regnede...
Som de fantastiske unger de var, så fik de dog også noget godt ud af det. Hoppepuden på legepladsen samlede vand i store pytter, så på med badetøjet (efter vi voksne havde nedlagt veto imod at man hoppede der i sit tøj. Pladsens stakkels tørretumbler kunne ikke følge med!).
Og lørdag holdt det tørt et par timer, mens vi var ude og se på området.


Det var en meget, meget træt flok der steg ud af toget på Amager søndag eftermiddag.
Men gud hvor har det været en skøn tur. Jeg er stadig helt fyldt op af gode snakke, dejlige unger, lånebørn, krammere, oplevelser, latter, samvær og bare Gode Tider.

Når jeg lige har sovet ud og er kommet til hægterne *mimre*, så er jeg klar til en tur mere.
Savner jer allerede...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails