torsdag den 29. juli 2010

For lidt, for meget, for kedeligt, lige tilpas? (om blogindlæg)

Rae fra Made by Rae har lavet et virkeligt interessant indlæg om vi kreative bloggere har det hårdest. Hun skriver, at ikke blot skal vi blogge om tingene vi laver, vi skal også LAVE tingene og tage billeder - og helst også tutorials. Det tager tid, det tager RIGTIG meget tid.
Og hun har ret, aldeles rigtig meget ret!
(ud over det, så er jeg totalt fan af ordet epiphany! Gotta love it)

Dana fra Dana made it tager tråden op (høhø) og fortsætter med at spørge til intervallet og indholdet af blogindlæg.
Også et interessant indlæg. Hvis I har tid burde I kigge forbi der også.

Emnet de tager op har kørt rundt i mit hoved noget tid;
Hvornår løber jeg selv tør for tid, men føler mig forpligtet til at opdatere min blog og så bliver det kvantitet over kvalitet.

Jeg kan godt selv mærke på et indlæg på andre blogge hvornår det er fyld og hvornår det er ægte.
Ligeledes kan jeg godt selv mærke på mine egne indlæg hvornår jeg måske bare burde have ladet bloggen være stille istedet for at tvinge noget frem. Især her mens solen bager, det udendørs liv kalder og læsertallene daler over hele linien.

Jeg har en ambition om at lave et (godt og indholdsrigt) indlæg hver dag. Jeg har en ambition om at være en god og nærværende mor. Jeg har en ambition om at være en god og dygtig studerende.
Jeg har en passion for at være kreativ, og hvis jeg ikke får lov til at være kreativ så bliver jeg som en halvvissen blomst der bare går rundt og vrisser.
Men det er svært at forene det hele, ambitionerne og den kreative lyst der presser sig på.

Til tider kigger jeg også lidt for meget på statistik og for lidt på hvad der kommer fra mit hjerte.
Jeg tænker "Hvad vil de have?" frem for "Hvad trykker så meget på indefra, at jeg bare ikke kan lade være med at skrive om det?".

Når jeg så skriver et "ægte" indlæg og får belønningen i mange kommentarer, så kan jeg næsten slet ikke være inden i mig selv af næsegrus benovelse over at I gider følge med.
Jeg ELSKER den ping-pong der er igennem kommentarer.
Jeg er VILD med at vores blogs nogle gange nærmest flyder sammen når et indlæg får en anden til at fortsætte, lovelinks alle vegne og søde ord. Der ser jeg små usynlige tråde der binder os sammen (stop mig lige når associationerne stikker af med mig, ik´).

Anyway .. ;)..

Når jeg kigger rundt, så er de bedste blogs, for mig, ikke nødvendigvis dem der opdateres hver dag. Jeg hænger på selvom jeg ikke får et dagligt fix.
Tværtimod bliver de blogs der opdateres hele tiden, men med mindre indhold i hvert indlæg, prioriteret fra når jeg 'bare lige skal ind og kigge 2 minutter mens kartoflerne koger'...

Jeg synes det er urimeligt at kræve, at der skal være indholdsrige og fotorige indlæg af nye projekter hver eneste dag, men hvis jeg synes det er urimeligt at kræve det af andre, hvorfor synes jeg så det er ok at kræve det af mig selv?

Kender I følelsen?

10 kommentarer:

 1. Interessant indlæg...jeg kiggede netop forbi din blog, fordi jeg så på the vintage hausfraus blogroll, at du havde skrevet et indlæg...uden billede...alene det fik mig til at tænke "Det var da underligt...". normalt er det billederne der tiltrækker mig, og jeg må sige at jeg sjældent selv udgiver indlæg uden billede, fordi "så er der jo ikke noget der fanger øjet", men okay, hvis man kunne skrive som dig, så ville jeg nok ikke være så afhængig asf billederne ;) Men jeg er helt enig, til tider går man for meget op i at skrive bare for at bevare læser tallet, end for at skrive noget der kommer fra hjertet.
  kh sarah - Dandylion

  SvarSlet
 2. Hej Sarah.

  Jeg er også selv meget visuel og vil helst have et billede på hvert eneste indlæg.
  Min mand får det der lidt fjerne, irriterede blik, når jeg igen løber rundt om familien og tager billeder! Så jo, jeg er også fotogal og bliver også tiltrukket af lækre billeder. Uden tvivl.

  Tusind tak for de søde ord om mine skriveevner. Dem vil jeg tage til mig.

  Og til sidst, så er jeg glad for at jeg ikke er alene med mine tanker om læsertal frem for kvalitet :).

  Tak for din kommentar.

  Mvh,
  Synne

  SvarSlet
 3. Jeg følger med både på blogs med hyppige indlæg og blogs med en lavere frekvens.

  I virkeligheden tror jeg ikke, det er frekvensen af indlæg, der får mig til at vælge en blog til eller fra.

  Jeg har selv en ambition om at poste et indlæg på min blog næsten hver dag, men det er ikke af hensyn til eventuelle læsere, men mere fordi jeg betragter min blog som et frirum - et frikvarter til mig selv, som jeg gerne vil huske at give mig hver dag.

  (Min blog går vel egentligt heller ikke ind under kategorien kreablog af den grund).

  Jeg forundres ofte over de voldsomme krav nogle krea-bloggere stiller til sig selv om fx. indlæg hver eneste dag. For kreativitet hænger i mine øjne sammen med leg og tid, og hvis jeg fornemmer, at en blogger halser efter sig selv for at opdatere sin blog hyppigt nok, så mister jeg lysten til at følge bloggen.

  Men altså i bund og grund hænger det vel sammen med ambitioner? Jeg blogger primært for min egen skyld, fordi jeg synes, det er sjovt - og derfor bliver faste læserer, kommentarer etc. en dejlig sidegevinst, men aldrig noget som jeg ville presse mig selv unødigt for at holde fast i...

  SvarSlet
 4. Hvor er det bare et relevat indlæg du har skrevet..især for mig! Jeg har tidligere haft en blog som jeg eeelskede at lægge spændende ting ind på...indtil jeg pludselig en dag ramte bunden, gik ned med flaget i bogstaveligste forstand, blev sygemeldt fra mit arbejde og mistede lysten til alt det jeg eller plejede at finde glæde ved...heriblandt min blog! Jeg følte pludselig at det var en forpligtelse at lægge indlæg ind, at det var "endnu en ting jeg SKULLE" når jeg skulle lave ting at komme på bloggen, at jeg fik præstations angst over om det nu var godt nok det jeg lavede...jeg tog konsekvensen, slettede min blog fra den ene dag til den anden, jeg kunne simpelthen ikke overskue det! Og i dag fortryder jeg nok lidt, følger jo stadig med i alle I andres blogs og nu hvor jeg er ovenpå igen kribler det da for at lave en blog igen...jeg skal snart på barsel, så må vi se om det kunne blive aktuelt for mig:-) Så må jeg bare håbe at folk gider læse med igen:-)
  1000 tak for et super relevant indlæg..
  Kh. Malene

  SvarSlet
 5. Hej!
  Super aktuelt indlæg for mig, du har lavet. Jeg bliver gal på mig selv, når jeg bliver revet med og bare skal kradse et eller andet af på min blog. Som du skriver går det ud over kreativiteten. Det var jo den egentlige grund til, at jeg blev blogger. Jeg har det jo lige som dig, med at man vælger de blogge fra, man ved også kommer med et senere på dagen eller imorgen, hvis tiden er knap.
  Tak for et tankevækkende indlæg :o)

  God dag.
  Kh Randi

  SvarSlet
 6. Super relevant indlæg, og som du kan se, er der andre, der er ramt af de samme tanker.
  Jeg har tænkt meget af det samme, men også noget andet. For jeg ville faktisk gerne vise mine kreationer frem, MEN det er faktisk det der fyldes mindst på bloggen. Min handler meget mere om hverdagen og hæklefejlene og ikke om min kreativitet, hvilket jeg nogle gange er ret ked af...

  SvarSlet
 7. Tusind tak for jeres rigtig gode indspark.

  @ThinkingSpace - Da jeg startede med at blogge lovede jeg mig selv at jeg aldrig ville lave et "hvorfor blogger jeg"-indlæg og at jeg udelukkende bloggede for min egen skyld.
  Jeg blogger stadig for min egen skyld, men jeg vil også godt holde fast den positive følelse den giver mig - apropo min snak om Ping-PONG i mit indlæg.
  Men jeg holder ikke længere fast i at jeg ikke vil lave "hvorfor blogger jeg"-indlæg. Det er en del af mig som blogger og jeg ved at mange af de andre bloggere også sidder med de samme tanker.
  Så kan vi hver især sidde med hver vores tanke og tænke om vi er de eneste, eller også så kan vi dele - ligesom vi deler så meget andet. Blive inspireret og måske få tilført nye vinkler på livet af at høre hinandens tanker.

  Hmm, jeg røg vist ud af et sidespor.
  Anyway, for mig er bloggen og kreativiteten også et frirum og et sted at lege. Det er også derfor jeg undrer mig over min tendens til at gøre det til en pligt, blandt andre pligter. Endnu en ting der skal ordnes - som Malene skriver så rigtigt.
  Den tendens vil jeg gerne holde styr på og den bedste måde jeg kender til at holde styr på følelser og tendens, er ved at tage dem frem og kigge godt og grundigt på dem. Hvis de ligger under sengen og larmer så har de det med at fylde alt for meget i mit hoved.

  @Malene - hvor er jeg ked af at høre at du blev brændt ud. Jeg håber da virkelig at du har lyst til at starte en blog igen nu du skal på barsel (held og lykke med den forestående fødsel så :)).
  Det var rigtig godt formuleret omkring det at bloggen blev til en pligt. Det kan jeg virkelig sætte mig ind i.
  Er det fordi vi er kvinder? Er kvinder bare rigtig gode til at lave ting om til "burde"?

  @Randi - du kender det også? Mon ikke det er noget langt de fleste bloggere kender fra tid til anden?
  Tak for dine ord.

  @Onkel Anne - Er hæklefejlene ikke også kreativitet? Er der en fast opskrift på hvad kreativitet er for en størrelse?
  Jeg kan personligt godt lide at læse om andres fejl, for det lærer jeg lige så meget af som de lækre overskuds-tutorials der findes derude.
  Og jeg kan godt lide at høre om jeres privatliv også. De blogs jeg holder mest af har en rigtig god balance mellem kreative indslag og indlæg om personen bag bloggen.
  Jeg vil gerne vide hvem der sidder bag skærmen. Alt for anonyme blogs bliver, for mig, lidt kedelige.
  Men, jeg tror det er rigtig svært at have en blog hvor man dele ud, uden at dele noget af sig selv med ud også.
  Kan vi deles op fra vores kreativitet? Kunne man lave en helt anonym kreablog? Jeg tror det ikke.

  ANYWAY ;). Tak for jeres dejlige ord og tanker. Dejligt I gad og dejligt at I kender det.

  Mvh,
  Synne

  SvarSlet
 8. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 9. Kom til at dobbelposte min kommentar.

  SvarSlet
 10. Kære Synne.
  Har tænkt meget siden jeg læste dit indlæg igår. Jeg forventer bestemt ikke en masse krative og fantastiske indlæg hver dag.
  Det er da skønt at se de smukke ting du laver, men der er altså også rigtig lækkert at læse om jeres overvejelser ift. sønnikes hjernemæssige udfordringer:-)
  Jeg blogger for min egen skyld, jeg er vild med kommentarer den snak der kommer ud af indlæggene, men kommer de ikke er det også ok. Jeg har en travl hverdag og mange ting i bagagen, som på et tidspunkt også kommer op i bloggen - jeg har bare ikke modet til det endnu! Håber du ser din blog dom et frirum, jeg hænger på selvom du ikke opdaterer os dagligt..! God dag, Betina.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails