torsdag den 27. maj 2010

Hvad er det egentlig der sker i blogland?

Jeg havde den ulempe at være travlt optaget af at passe hjertesyge mennesker mens blogland gik amok i går.

Jeg kan heller ikke helt finde ud af hvem der er indblandet og hvilke billeder der er sket. Billederne lå på dette, nu lukkede, Picasa webalbum. Der var tilsyneladende også en blog, men den har jeg ikke kunne finde link til. Skriv gerne en kommentar hvis du kender den.

Jeg prøver lige at samle et par links her og følge historien som jeg har set den udvikle sig.

Jeg kunne se at der var opdateringer hos Rakel med Fruens Syslerier onsdag morgen, mens jeg slugte mine havregryn. Stor var min undren da jeg blev mødt af en blog hvor man pludselig skulle være indviteret for at læse på. What?
Så klikkede jeg ind til Christina med Rappedikke hvor overskriften var Vred og meget gal!
Her fik jeg de første svar. Stjålne billeder, stjålne identiter - og værst mennesker der var blevet meget kede af det.
Men hvem var de mennesker?

Først og fremmest er det gået ud over Mette fra Fruea.dk. Men også Julia fra The Vintage Hausfrau, Sofus og Ko og Rakel og Christina som tidligere nævnt. Har jeg overset nogen?

Sagen er via Mette overgivet til politiet, som jeg er sikker på meget snart kontakter ophavsmanden til dette oprør.

Jeg håber der sidder en derude der har meget svært ved at sove og har meget dårlig samvittighed. Og så håber jeg at den person finder de rette fagfolk at tale med. For i min optik må der være noget grundlæggende galt, og selvom jeg er meget meget MEGET vred på den pågældende person, så byder min næstekærlighed mig også at prøve på at se sagen fra to vinkler. Prøve på at forstå hvad der kan få en person til at stjæle en andens liv. Og forstå hvad der kan gøres for at det ikke sker igen.

Og ja, jeg ville sige det samme hvis det var billeder af mine egne børn der lå på nettet (og ja, jeg ville taste nummeret på politiet hurtigere end nogen kan nå at sige røvbanan).

Men jeg står stadig stærkt! Jeg vil fremover fortsætte som hidtil på min blog. Det er bare ikke i orden, at min hverdag og min trang til at kreere smukke billeder og tekster skal hæmmes af et enkelt individ der trænger til hjælp.
Disse individer dukker op fra tid til anden (Kilde: Kaja, under kommentarer hos Christina/Rappedikke).
Og heldigvis er der langt flere af jer der støtter op end af dem der stjæler. Og hver gang nogen "udefra" gør en af os fortræd, så rykker vi sammen og står stærkere.

Mange af os har ikke mødt hinanden, men vi har alligevel et fællesskab. Et venindeskab alá 2010 der går udeom fyldte kalendre og pligt-telefonopkald.

Jeg vil stadig bidrage til det venindeskab, og hvis mit liv en dag bliver stjålet, så ved jeg at der er nogen der vil råbe op og gøre mig opmærksom på det. For vi passer på hinanden.
Og den tryghed overdøver min frygt på den fede måde.

EDIT 28/5: Marina fra BADUT har lavet et super indlæg om hvordan man sætter sit navn på egne billeder via Picnik og Photoscape inden man lægger dem på bloggen. Jeg bruger også selv Picnik når jeg redigerer mine billeder. Genialt program til hurtig billedredigering og meget nemmere at finde rundt i end Photoshop.

11 kommentarer:

 1. Godt skrevet Synne! Jeg tænker i øvrigt også meget som du om hele denne sag, og den snart pågrebne gerningsperson.

  SvarSlet
 2. Hvor er det godt skrevet!

  Jeg er selv uviddende om hvem der er årsagen til de seneste dages vrede og harme, men jeg håber da at der er nogen der kan oplyse os :-)

  SvarSlet
 3. Rigtig godt skrevet. Du rammer ret præcist mange af de tanker jeg har gået med de seneste dage! Håber på at synderen bliver fanget snarest og vi kan genfinde den gode stemning, som plejer at præge dette skønne univers. Men hvor jeg dog føler med de mennesker, det er gået ud over...
  Jeg er glad for du fortsætter med at blogge som før!
  Kh. Malene

  SvarSlet
 4. Har svært ved at sætte mig ind i, hvordan man kan overbevise sig selv om, at det er okay at overtage en andens liv...

  SvarSlet
 5. Blue-Bird - Læser du ud af min tekst at jeg synes det er okey at overtage en andens liv? Det vil jeg være frygtelig ked af, for det er ikke mit budskab.
  Overhovedet! Jeg kunne ikke være mere frastødt af det end jeg er. Jeg accepterer på ingen måde personens handlinger, men jeg undrer mig over hvad det er der får personen til at gøre det.
  Thats it.

  Håber det klarede det lidt op for dig.

  Mvh,
  Synne

  SvarSlet
 6. Nej nej, overhovedet ikke!
  Jeg er helt enig med hvad du skriver i dit indlæg, det var bare hele tanken om at der rent faktisk findes folk der gør det, og som jo så må synes at det er ok...

  Det fremstår på ingen måde i dit indlæg som om du synes det er ok! Og jeg beklager at du troede det, udfra min kommentar!
  Det var på ingen måde hensigten.

  Det var bare udtryk for undren!

  Beklager endnu engang, at jeg ikke fik gjort det klart at det ikke var dig jeg mente!

  SvarSlet
 7. Åhh på den måde. Så forstår jeg din kommentar :).

  Du skal ikke beklage. Jeg er bare glad for at vi fik forstået hinanden :).

  SvarSlet
 8. Hej Synne. Tak for din kommentar hos mig. Og tak for dette indlæg, det er rigtigt godt skrevet. Jeg var af helt samme holdning som dig, lige indtil jeg så min lille søn fremstillet som denne kvindes barn. Der stoppede legen for mig, og den risiko vil jeg ikke tage igen. Deraf min beslutning at fremover holde min krea-blog fri for personlige billeder af den karakter, og oprette en ny privat blog om Otto og vores liv :) Jeg er som dig, også af den overbevisning at det er en sørgelig og syg person som står bag, og syntes mest af alt at det er enormt trist at et menneske kan ha behov for at opdigte sig en identitet. Hun (han?) skal definitivt have noget hjælp. Men helt klart også en straf efter min mening, især for det omfattende misbrug af Mettes (fruea) identitet. God weekend :) Kh. Julia

  SvarSlet
 9. Jeg er glad for vi fik opklaret misforståelsen :-)

  SvarSlet
 10. Nogengange er det herligt at være så langsom i optrækket (eller preoccupied henne i Det Virkelige Liv) at man ikke opdager, og knap kan nå at begribe de besynderlige ting der sker i "Blogland".
  Gad vide om nogen har følt sig tilskyndet til at stjæle lidt af min ydmyge eksistens? Hm...må researche, google og følge endeløse rækker af links...eller zappe rundt i tvserier og drikke rødvin. Jeg tror jeg er for doven til at være paranoid....

  SvarSlet
 11. Julia - jeg har den dybeste forståelse og respekt for din beslutning. Jeg håber du er okey.

  Annie - rødvin lyder som en god løsning ;).

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails